Kooktips van Receptenkookboek.nl

Iedereen, hoe ervaren dan ook, kan altijd nog wat extra tips gebruiken. Vandaar speciaal voor alle kook-liefhebbers onder ons: een overzicht met kooktips. Heeft u nog een leuke tip? Dan kunt u die altijd opsturen! Veel succes met kokkerellen.

Kooktips

Indien u grote stukken vlees, groente, chocolade of iets dergelijks moet bakken kunt u het beste alles in kleine stukken snijden. Dan word het sneller gaar of dan is het sneller gesmolten.

Om uw vuile vaat compleet bacterieloos te maken vult u de wasbak eerst met warm water en voegt u daarna pas afwasmiddel toe. De meeste mensen doen eerst afwasmiddel erin, maar dat moet pas als de wasbak helemaal gevuld is met water.

Geef je eigen draai aan een gerecht door een of twee dingen te vervangen. Frambozen in plaats van aardbeien bijvoorbeeld. Let op: vervang nooit melk door water of andersom.

Als je iets voor gasten op tafel wilt zetten, zorg dan dat je het gerecht al onder de knie hebt. Ga niet experimenteel doen, als het in de soep loopt heb je niks om handen.

Indien u toch graag experimenteel wilt doen, zorg dan dat je een ander gerecht in huis hebt die je in geval van nood zou kunnen bereiden.

Houd de keuken tijdens het kokkerellen zo schoon mogelijk. Voedsel kan snel besmet raken met bacterien. Ook is het handig om tussendoor vaak af te wassen. Dan heeft u schoon gerei en meer ruimte.

Als u bijvoorbeeld aardappelen aan het koken bent, en het water is al aan de kook, zet het gas dan wat lager. Het water kan immers niet warmer worden dan 100 graden celsius. Bovedien bespaart het u op lang termijn een hoop geld.

Als u kaas in een bakje hebt in de koelkast, leg er dan twee suikerklontjes bij. De kaas blijft dan langer goed.

Als u citroenen of sinaasappels wilt uitpersen, kunt u beter eerst de citroen/sinaasappel masseren. Hierdoor komt er meer sap uit.

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Geen recepten

Advertentie
>